Automatsvarvade detaljer

Vi på EB Metall arbetar med automatsvarvade detaljer i de flesta förekommande material så som aluminium, stål, rostfritt och mässing. I vår maskinpark har vi en bra blandning av maskiner för att kunna tillgodose våra kunders krav och önskemål.

Aluminium

Aluminium brukar betraktas som framtidens material. Så är det inte hos oss. Här är aluminium i högsta grad dagens material då en stor del av vår tillverkning sker i denna metall. Användning av detaljer i aluminium ökar år från år. Det märker vi i vår tillverkning där aluminium intar en allt större del av vår kapacitet. Aluminium är en trivsam metall att arbeta i; lätt, ren och oftast kortspånig.

Mässing

Mässing är en vacker och spännande metall. Vissa av de detaljer vi levererar kan nästan förväxlas med smycken av olika slag. Speciellt om detaljen har polerats efter bearbetning.

Mässing har flera olika användningsområden; från tekniskt mycket avancerade detaljer till områden där design och utseende är den viktigaste egenskapen. Traditionella användare är t.ex. VVS-industrin där mässing fortfarande har en stark ställning.

Stål och rostfritt

Stål och rostfritt är omfattande begrepp inom verkstadsindustrin. För oss som automatsvarvare är kortspåniga material att föredra framför långspånighet. Kortspåniga kvaliteter i stål är t.ex. 1914 och i rostfritt gäller oftast 2346. Andra kvaliteter finns givetvis, men dessa är de mest förekommande vid automatsvarvning.