Ett privatägt industriföretag

EB Metall är ett privatägt företag som startades 1984 av Sture Schill. Företaget har sitt säte i Länghem, tre mil söder om Borås, och drivs sedan 28:e Mars 2018 av Frans Brunke och Dejan Ahlenius.

Tillsammans har de nya ägarna närmare 30 års erfarenhet av verkstadsindustrin, och har som ambition om att vara en trygg, konkurrenskraftig och självklar leverantör för de kunder som köper automatsvarvade detaljer.

Vår specialitet är avancerad automatsvarvning i moderna cnc-maskiner av märkena Star, Miyano, Ergomat och Nakamura-Tome. Vi arbetar i de flesta materialslag i såväl mindre som större serier.

Konkurrens och marknad ställer ständigt ökande krav på kompetens och utveckling inom alla delar av verksamheten. I vårt kvalitetssystem finns rutiner för hur vi säkerställer att vi uppfyller våra kunders krav på kunskap, kompetens och förbättringar.

En viktig källa är våra kunders synpunkter. Dessa tar vi till oss, med ambitionen att ständigt utvecklas, bli en bättre och ännu effektivare leverantör.

Vi är pålitliga, konkurrenskraftiga och lätta att ha att göra med.